Ugrás a tartalomra

SZOT Barátság Üdülő

Ády küldte be October 1, 2010 időpontban
Létrehozás
1977

Az üdülő 1977-ben épült, 11 emeletes. Az üdülőben turnusonként 300 felnőtt, plusz a nyári időszakban 200 gyermek üdülhet I/A. osztályú kétágyas, 2+1 ágyas, fürdőszobás,erkélyes szobákban. Az étterem a földszinten található, ahol az étkezés két turnusban történik.
Az étterem mellett reggeltől estig nyitva tartó eszpresszó áll a beutaltak rendelkezésére.
Ugyancsak az üdülő földszintjén találhatók a tv-termek. Az épületben csak gyermekkönyvtár működik, az is csak a családos üdültetés idején. A felnőttek a Béke üdülőben levő körzeti könyvtárt vehetik igénybe.
Az épület alagsorában működik a SZOT Galéria. Évente több kiállítást rendeznek itt, ahol Hajdú-Bihar megye SZOT-díjas és SZMT-díjas művészei mutatkoznak be.
Ugyancsak az üdülő alagsorában van a központi játék- és sportterem, ingyenesen asztalitenisz, biliárd, rex, kondícionálótermi berendezések, térítés ellenében automata tekepálya, asztalifoci és  játékautomaták vehetők igénybe. A játékteremben sörbár üzemel.
Az épület parkjában műanyag borítású teniszpályák, kézilabda és lábteniszpályák állnak a sportot kedvelők rendelkezésére.
(A teniszpálya használatáért fizetni kell.)

A portán éjjel-nappali szolgálat van:
üzenetrögzítés, taxirendelés, csomagfeladás, játék - és sporteszközkölcsönzés, teniszütő-és teniszpályabérlés.

Egyéb szolgáltatás:
ajándékbolt, újság- és könyváruda.

Fürdés-gyógyszolgáltatások:
Az üdülőnek saját fedett fürdőmedencéi vannak, amelyek 10x10 méteres 32-36 C-os medencék. A felnőttek természetesen igénybe vehetik a szomszédos Béke Gyógyüdülő fürdőszolgáltatásait is. A gyermekek pedig - jó idő esetén - a szomszédos ÉDOSZ üdülő nyitott medencéjében fürödhetnek.
Forrás: Saját - SZOT-üdülők kézikönyve (1984)

Ma Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda

Cím

Hajdúszoboszló
Mátyás király sétány 19.
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok