Ugrás a tartalomra

SZOT Herbert Warnke Gyógyüdülő

Ády küldte be June 27, 2012 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1977

SZOT HERBERT WARNKE GYÓGYÜDÜLÖ,
9470 BÜKFÜRDŐ Telefon: 161

Az épület hétszintes kelet-nyugati fekvésű szobákkal. Négy lift van. Az üdülő besorolása I/A osztályú. A két- és háromágyas szobákhoz fürdőszoba tartozik, melyben vécé is van. A nyári családos üdültetés időszakában 290 egy-két gyermekes családot fogad. Szezonon kívül 302 felnőtt elhelyezésére van lehetőség. A szobák hat emeleten helyezkednek el. Az étterem a földszinten található. Az étkezés egész évben két csoportban történik. A főétkezések idején italfelszolgálás van. Egész nap nyitva tartó presszó is működik. A társalgó szintén a földszinten van. A kb. 250 fő befogadására alkalmas terem az esti tévézések, valamint a rendezvények színhelye. Az emeleten levő gyermektársalgó az esti órákban a nem dohányzó vendégek számára nyújt tv-nézési lehetőséget. A közel 2000 kötetet magában foglaló könyvtár a porta mellett található. A kondicionálóterem a porta mögött van. Az ajándékboltban újságokat, folyóiratokat, könyveket, piperecikkeket, dohányárut, valamint ajándékokat lehet vásárolni. A porta éjjel-nappal folyamatosan üzemel. Szolgáltatásai közül megemlíthető a taxirendelés, az üzenetközvetítés, a távolsági beszélgetések bonyolítása.
Fodrász az épületben nem dolgozik, de a szomszédos üdülőtelepen egész évben működő fodrászat van. A sportot kedvelők számára az üdülőben salakos röplabda- tenisz- és kézilabdapálya áll rendelkezésre. Ezenkívül az épületben és az udvaron is találunk pingpongasztalokat, sőt tekepályát is. Az épületet körülvevő nagyméretű parkban a napozni pihenni vágyó vendégeket kerti bútorok, padok, nyugágyak fogadják. Az üdülő udvarán kb. 100 gépkocsi parkolhat térítés ellenében. Az üdülőből zárt, fűtött folyosón jutunk a fürdőbe. Nyáron a gyermekek és egészséges felnőttek számára hűtött vizű szabadtéri úszómedence is van. A fürdő használata a beutalt vendégek számára ingyenes! A gyógyszolgáltatásokat az üdülő orvosának javaslata alapján lehet igénybe venni. Ezek a szolgáltatások térítésmentesek. Legismertebbek az alábbiak: masszázs, gyógytorna, fizikoterápiai és elektroterápiai kezelések. Filmvetítés az üdülőben, igény szerint, hetenként több ízben van. Ezenkívül a kb.2-3 kilométerre fekvő községben is van filmszínház. A vendégek a községi művelődési ház programjain is részt vehetnek.
Forrás:Saját - SZOT üdülők kézikönyve 1984.

A Bükkfürdőn található gyógyüdülő ma Hunguest Hotel Répce néven működik.

2007 augusztusában volt 30 éves az 1999-ben felújított 3 csillagos Hunguest Hotel Répce Bükfürdőn.A szállodában 7 emeleten 163 szoba található (3 lift teszi kényelmessé a közlekedést ), apartmanok és standard szobák közül válogathatnak a vendégeink, mozgássérült vendégeink részére is kényelmes kialakítású két fürdőszobás lakosztályt tudunk biztosítani.

Cím

Bükfürdő Termál körút
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok