Ugrás a tartalomra

SZOT Helikon Gyógyüdülő

shine24 küldte be June 23, 2018 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás intervallum
- 1982

SZOT Helikon Gyógyüdülő A épület
8380 Hévíz

Vörösmarty utca 91.

Telefon: 12-895

I/A osztályú

Az épület 1982-ben épült. Az épület hat emeletes, hét szintes. Lakószobák csak az emeleteken vannak. A közlekedést kétszemélyes lift segíti. A szobák keleti, illetve nyugati irányba néznek. Valamennyi kétágyas. Minden szobához külön fürdőszoba, vécé, erkély, és egy kis belépő, valamint a tévévételhez szükséges antennacsatlakozás van. A 144 szobában közel 300 vendég tartózkodhat. Az étterem az épülettel egybeépített kétszintes különszárny I. emeletén található, csak a földszinti hallon keresztül lehet megközelíteni. Ebben a szárnyban  felvonó nincs! Az étkezés egy csoportban történik. A főétkezések alatt italfelszolgálás van. A presszó az étterem alatt a hallból nyílik. Minden emeleten tévével ellátott társalgó, illetve évészoba található. A főműsor idején a helyiségbennem szabad dohányozni. A jó tévévételi lehetőségek lehetővé teszik a szomszédos országok adásainak megtekintését is. A földszinten 3000 kötetes könyvtár ,űködik. A helyiségben könyvtárcentrikus rendezvények, valamint lemezhallgatási lehetőség is van. A folyamatos portaszolgálatnál üzenetközvetítést, távolságibeszélgetéstes lebonyolítását, taxirendelést, valamint értékőrzést lehet igénybe venni. A földszinti hallban működő ajándékboltban újság-, folyóirat-, képeslap-, piperecikk-, ajándék- stb. árusítás van. Távozás előtti napon az üdülőben a postahivatal alkalmazottai a hazautazó vendégek csomagjait a helyszínen veszik fel! Az üdülő parkja 12 holdon terül el, természetvédelmi terület! A parkban kerti bútorok, nyugágyak segítik a pihenést, a napozást. Az épület tetején külön női- és férfi napozó van. Az üdülő utca felőli részén 150 gépkocsi parkolásra van lehetőség, térítés ellenében! A parkban a főszezonban 25x12 méteres, 32°C-os nyitott gyógymedence működik. Használata térítésmentes. Ezenkívül fedett gyógymedence is van. Térítés ellenében vehetik igénybe a vendégek a korszerű műanyag borítású teniszpályát.

Gyógyszolgáltatások: Az üdülőben 20 féle gyógykezelésre van lehetőség. Leggyakoribbak a következők: gyógyfürdő, vízalatti masszázs, iszappakolás. gyógymasszázs, kvarckezelés, fiziko- és elektroterápiai kezelések stb. A kezelések és a gyógyfürdő az üdülő melletti, zárt, fűtött folyosón át megközelíthető külön épületben vannak.

1982. április 1.-jén adták át a 360 személyes SZOT Helikon Gyógyüdülőt, ami 1984-től SZOT Helikon Gyógyszanatórium néven üzemelt, mai neve Hunguest Hotel Helios Anna. Típus terv alapján készült, ikertestvére a zalakarosi Hunguest Hotel Freya

"A három épületből álló Huguest Hotel Helios szállodaegyüttes legfiatalabb tagja, a Helios Hotel Anna egy szépen gondozott 6,5 hektáros természetvédelmi parkban helyezkedik el. A hatemeletes kelet-nyugati tájolású épületet 1982-ben adták át rendeltetésének. A balkonokról mind keleti, mind nyugati irányba szép kilátás nyílik a változatos zalai dombokra. A 324 személy befogadására alkalmas épületben 150 kétágyas, balkonos szoba, és 12 apartmanfogadja a vendégeket. a 300 személyes étterem a szállodával egybe épített kétszintes különszárny emeletén helyezkedik el. A szálloda felújítása 2000. évben valosult meg."

Kivitelezte
Zala megyei Építőipari Vállalat ZÁÉV
Cím

Vörösmarty u. 91
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok